Velikonoční slevy až do 50% 🐰 Pouze do 07.04.2024!

Jaké vybrat dekorace na zeď

Zdi jsou důležitou součásti bytu a je proto vhodné vybrat správnou dekoraci. Do moderního interiéru si pořiďte moderní obrazy se stylem. Krajinky a obrazy květin se nehodí do každého interiéru. Velký boom je v komiksech, pin upech a populární kultuře. Nevíte si obraz vybrat z nabídky? Vyrobte si vlastní a nechte ho vytisknout na plátno. Pop art styl není pro každého, ale rozhodně jej ve vaší domácnosti nikdo nepřehlédne. Obrazy jsou plné energie a jsou inspirovány masovou kulturou. Obrazy jsou plné komerce a předmětů, které každodenně používáme.

 

Pop art obrazy

Pop art je mladý umělecký směr z přelomu 50. a 60. let minulého století. Pop artová díla budí rozruch a sáhodlouhé debaty, zda jde o kýč nebo moderní umění. Umění bylo propojeno s reklamami, nejrůznějšími komiksy a inspiruje se ruchem velkoměsta. Typické pro tyto obrazy jsou zářivé barvy, s vykreslenými rysy a jasnými konturami.

 

Pop art obraz na plátně

 

Obrazy ve stylu pop art se vyznačují kombinací vzájemně neladících barev jako červená se zelenou, růžová s modrou či oranžová s hnědou. Obrazy v sobě nijak neukrývají hlubší význam. Nikdo se tak nemusí hluboce nad obrazem zamýšlet a ztrácet tím drahocený čas.

 

Vylaďte obrazy s doplňky

Pop art obrazy a styl celkově se hodí do domácnosti mladých lidí. Z celého interiéru musí dýchat svěžest a mladost. Nábytek by měl být nejlépe bílý. Doplňky slaďte s obrazem. Originálně budou působit barevné židle či police.

 

Typické prvky pro obraz:

- kontrastní barvy

- abstraktní motivy

- nápadné prvky grafiky

- fluorescentní barvy

- metalické barvy

- plastové rámy

 

Máte umělecké nadání? Vyrobte si společně s dětmi vlastní pop art obrazy. Můžete využít inspiraci známými reklamami, pohádkovými postavičkami, animáky. Fantazii se meze nekladou. Obrazy umistěte do plastového rámu, protože plast je jedním z typických rysů tohoto uměleckého směru.

Na závěr zmíníme, že kromě obrazů jsou výbornou dekorací i tapety, plakáty, závěsy, popřípadě záclony. U závěsů je velkou výhodou, že s pěknou látkou a šikovnýma rukama se dá ušít i v domácím prostředí. Není to vysloveně dekorace na zeď, ale také velmi pěkně dokáže ozdobit a rozzářit interiér.

Zdroj fotografií: Gario.cz