Jarní výprodej s perfektními slevami 😍 Akce trvá pouze do 21.04.2024!

Moderní obrazy do kuchyně

V minulosti byla kuchyň vnímána u bohatších rodin jako neplnohodnotní pokoj. V domech bohatých lidí byla před pohledy domácích i každé návštěvy, důsledně skrytá a v prostorách kuchyně se zdržovalo pouze služebnictvo. V dnešních příbytcích se kuchyň stala srdcem domácnosti. Právě proto vznikla i potřeba dekorovat stěny kuchyně moderními obrazy. Jak však vybrat správný obraz pro vaši kuchyň?

 

3 dílný obraz do kuchyně

 

1. Velikost

Při výběru obrazu do kuchyně si v první řadě rozmyslete, jaká velikost obrazu je pro ni vhodná. Zvažte velikost stěny, na kterou jdete obraz zavěsit, ale i celkový prostor kuchyně. Malý obraz by se ve velké kuchyni totiž ztrácel a velký obraz by v malé kuchyni příliš dominoval.

2. Barva

Jelikož kuchyně v mnoha domovech je nejen místem, kde se jídlo připravuje, ale i místem, kde se rodiny setkávají při společném stolování, je důležité vybrat správnou barvu tak, aby při stolování podpořil chuť k jídlu. Při výběru barvy zohledněte i barvu stěn a nábytku, kterým je vaše kuchyně vybavena.

 

3 dílný obraz do kuchyně

 

3. Motiv

Možná tato řada bude znít jako banalita, ale při výběru obrazu do kuchyně musíte obzvláště obezřetně vybírat motiv obrazu. Zatímco moderní obraz s ovocem či lákavě vypadající kavárnička na obraze chuť k jídlu posílí, akty a výjevy z bitevního pole mohou u strávníků působit odpudivě.

4. Styl

Přizpůsobte výběr obrazu stylu, ve kterém máte zařízenou celou kuchyň. Do moderně zařízené kuchyně můžete vybrat i modernější provedení obrazů. Zatímco v kuchyni v provensálském stylu by mohly moderní obrazy na zeď působit rušivě.

Když si ujasníte všechny výše uvedené otázky, je už jen na vás, zda sáhnete po tištěných obrazech nebo ručně malovaných obrazech. V současnosti moderní obrazy do kuchyně jsou nepochybně investicí, která promění vnímání kuchyně z neplnohodnotné místnosti na středobod vašeho domova.

Zdroj fotografií: Gario.cz