Květen, lásky čas a super slevy 😍 Akce trvá pouze do 26.05.2024!

Vybíráme vhodnou roletu na okno

Při výběru vhodné rolety se před námi otevírá celá řada možností. S různými druhy rolet je důležité brát v úvahu nejen jejich funkčnost, ale také estetiku a osobní preference. V tomto článku se podíváme na několik populárních druhů rolet, a to: klasickou látkovou roletu, roletu Den a noc a Plisé roletu. Porovnáme jejich vlastnosti, abychom vám pomohli rozhodnout se, která z nich je ta pravá pro vaše bydlení.

 

Klasická látková roleta - Stylová a nenápadná

 

Klasická látková roleta

Látkové rolety jsou klasikou mezi všemi druhy rolet. Jsou vyrobeny z jednolité látky a mají jednoduché provedení, což je činí ideálními pro většinu typů oken. Jsou poměrně jednoduché na údržbu a cenově nejdostupnější.

Nepoutají na sebe velkou pozornost a mají nenápadný charakter. Jejich čistý vzhled je vhodný do jakékoli místnosti. Montáž je velmi jednoduchá, intuitivní a většinou nezabere víc než pár minut.

I když jsou tyto rolety z jednolité látky, stále umožňují regulovat množství světla v místnosti. Můžete je jednoduše zvednout a spustit podle potřeby. Kromě standardních látkových rolet jsou k dispozici také materiály termo pro udržování teploty v místnosti či blackout pro úplné zatemnění.

 

Roleta Den a noc - Funkční a nadčasová

 

Roleta Den a noc

Rolety Den a noc, také známé jako duo rolety, jsou moderním a multifunkčním řešením pro váš interiér. Tyto rolety sestávají ze dvou vrstev látky, kde jedna je průhledná a druhá neprůhledná, přičemž je můžete posouvat jednu přes druhou. To vám umožňuje regulovat množství světla a soukromí v místnosti během dne i noci.

Nabízejí výbornou kontrolu nad světlem a vaším soukromím. Během dne můžete nastavit průhlednou vrstvu a vytvořit příjemný světelný efekt, zatímco v noci můžete zatáhnout neprůhlednou vrstvu pro lepší zatemnění.

Rolety Den a noc mají moderní a elegantní vzhled, který se hodí do většiny interiérů. Jsou k dispozici v různých barvách a vzorech, takže si můžete vybrat takovou, která nejlépe zapadá do vašeho stylu. Stejně jako u klasické rolety i tato se velmi jednoduše montuje. Není však možné vybrat si termo nebo blackout materiál, přičemž zde platí jednoduché pravidlo, že čím tmavší je látka, tím více zatemňuje.

 

Plisá roleta - Elegantní a útulná

 

Roleta Plisé

Plisé rolety jsou charakteristické svým stylovým vzhledem a schopností ovládání shora dolů nebo zdola nahoru. Tyto rolety jsou vyrobeny z látky s malými záhyby, které vytvářejí elegantní harmonikovou strukturu. Jsou vhodné pro ty, kteří hledají kompromis mezi tradičními roletami a závěsy.

Dodají vašemu interiéru stylový a útulný vzhled. Jejich specifický design vytváří zajímavý vizuální efekt. Stejně jako u klasické látkové rolety, tak u Plisé rolety si můžete zvolit termo nebo blackout materiál.

Jsou k dispozici v různých barvách a vzorech, což vám umožňuje vybrat takovou, která bude dokonale ladit s ostatními prvky vašeho domu či bytu. Montáž můžete zvolit invazní, tedy s vrtáním, nebo neinvazní bez vrtání.

 

Při výběru správné rolety je důležité zvážit vaše potřeby týkající se zatemnění, soukromí i designu. Látková roleta je skvělou a dostupnou volbou, ovšem s omezenými možnostmi. Roleta Den a noc poskytuje výbornou kontrolu zatemnění a soukromí, avšak není možný výběr termo či blackout materiálu. Plisá roleta přidává eleganci a styl a kromě standardního materiálu poskytuje také termo a blackout provedení. Nezapomeňte také zvážit barvu a vzor, abyste dosáhli dokonalého vzhledu pro vaše vysněné bydlení.

Zdroj fotografií: Gario.cz